Groepstraining

Praktijk de Regenboog verzorgt diverse groepstrainingen. Deze trainingen worden gegeven aan 3 tot 4 kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd. Een voordeel van een groepstraining is dat de kinderen met gelijkgestemden dezelfde stof krijgen. Ze leren hetzelfde en komen erachter dat ze niet de enige zijn die problemen hebben. Dit geeft herkenning en hoop. In een groep hebben kinderen de mogelijkheid om van elkaar te leren, iets wat tijdens individuele begeleiding minder goed kan.

Elke training wordt gegeven volgens een programma. Elke bijeenkomst wordt er een onderwerp besproken waar de kinderen mee aan de slag gaan. De kinderen leren speels de stof en ondertussen leren ze vaardigheden zoals samenwerken en naar elkaar luisteren.

Er zijn diverse groepstrainingen mogelijk. Zoals een sociale vaardigheidstraining of een woede en frustratiereductie training. De trainingen worden verzorgd door tenminste twee trainers met een minimale HBO opleiding.

Groepstrainingen zijn voor kinderen van alle leeftijden. De trainingen worden aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen. Zo worden trainingen voor adolescenten anders ingericht dan voor kinderen met een basisschoolleeftijd.

Voor jonge kinderen (kleuters) bieden wij aparte mogelijkheden. Ook jonge kinderen hebben soms behoefte aan hulp, evenals hun ouders. In de training gaan de kinderen aan de slag met elkaar, waardoor zij spelenderwijs vaardigheden leren en deze meteen kunnen toepassen. Trainingen aan jonge kinderen zijn nog niet altijd effectief, een herhaling van een bepaalde training is daarom op latere leeftijd vaak noodzakelijk. Desondanks willen wij ouders en jonge kinderen graag de mogelijkheid bieden van een training.